Házirend

 1. A szobákat az érkezés napján 14:00-tól lehet elfoglalni, távozáskor pedig 10:00-ig kell elhagyni. A szobák és a közös terek takarítása miatt nincs mód a korábbi bepakolásra (pl. konyhában a hűtőszekrénybe, bőröndöket a szobákba). Ha 14.00 óra előtt érkeznének, az autóikat természetesen leparkolhatják vendégházunknál, és a bejelentkezési időig strandolhatnak a 300 méterre lévő Lido Strandon vagy felfedezhetik egy sétával Vonyarcvashegyet. Hűtőtáskáiknak – ha van ilyen – külső áramellátást tudunk biztosítani. Megértésüket köszönjük!
 2. Vendégeinknek hét parkolóhelyet tudunk biztosítani, ebből öt az udvarban, kettő pedig az utcán található. Elfoglalásuk érkezési sorrendben történik.
 3. Érkezéskor szobánként 5 000 Ft kaució fizetését kérjük. (Pl. szobakulcs elhagyása esetére.) Károkozás hiányában távozáskor visszafizetjük az összeget.
 4. Az udvarban lehetőség van szalonnasütésre, bográcsozásra és grillezésre. Ha ezzel a lehetőséggel élni szeretnének, kérjük jelezzék felénk eszköz igényüket (nyársak, grillrács, bogrács). Tüzet rakni csak ezen a kijelölt helyen szabad (szalonnasütő), a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával. Ügyeljünk a túl nagy tűz megrakásának elkerülésére! Fát és faszenet csak ellenérték megfizetésével tudunk biztosítani.
 5. A pingpongasztalhoz és a tollaslabdához labdát és ütőt biztosítunk, valamint kérésre sakktáblát, backgammont és kártyákat (magyar, francia és uno) adunk.
 6. A legkisebb vendégeink kényelme nagyon fontos számunkra! Nekik fa rácsos kiságyat, etetőszéket, fellépőt, bilit és wc szűkítőt biztosítunk. Szükség esetén jelezzék felénk igényüket!
 7. A vendégház önellátó,  a vendégek saját magukról gondoskodnak. A vendégház jól felszerelt konyhával (kotyogós és filteres kávőfőző, mikrohullámú sütő, vízforraló, kenyérpirító, konyhai grillsütő) rendelkezik. Főzésre gáztűzhely, sütésre gázsütő áll a vendégek rendelkezésére. Kérjük, a konyhai eszközöket rendeltetésszerűen használják, és vendégtársaikra való tekintettel használat után az edényeket, poharakat, valamint a konyhai eszközöket tisztán és szárazon tegyék vissza a helyükre, hogy ők is használni tudják. A mikrohullámű sütőbe ne tegyenek fémet tartalmazó edényt, eszközöket, valamint a teflon bevonatú edényeket és a grillsütőt csak fakanállal használják. Köszönjük!
 8. Szállásunkon szelektív hulladékgyűjtést alkalmazunk. Külön gyűjtjük a műanyagot, a fémet, az üveget és a konyhai vegyes hulladékot. Kérjük, hogy a környezetünk megóvása és jövőnk védelmében erre közösen figyeljünk oda! A műanyag palackokat, italos üvegeket és sörös dobozokat üresen vagy kiöblítve dobják a megfelelő tartóba, előre is köszönjük együttműködésüket.
 9. Törölköző nem jár a szobához. Kérjük, hozzanak magukkal kéztörlőt és törölközőt!
 10. A szomszédok közelsége miatt vendégházunk legény- és leánybúcsú tartására nem alkalmas, az egész településen este 10.00 órától másnap reggel 08.00 óráig a nagy hangerejű zenehallgatás vagy hangoskodás, kiabálás csendháborításnak minősül, amely jogi következményeket vonhat maga után. Természetesen a kulturált, másokat nem zavaró szórakozásnak nincs akadálya.
 11. A szobákban és az ingatlan területén csak a bejelentkezett vendégek tartózkodhatnak, ennek ellenőrzésére a szállásadó – előzetes bejelentés nélkül is –  jogosult.  Az ellenőrzés nem járhat a vendég zaklatásával,  a vendégek személyiségi jogait minden körülmények között tiszteletben tartjuk.
 12. A szálláshelyről kizárható az a vendég, aki a házirend súlyos megsérti (pl. illetéktelen személyek tartózkodása, többszöri felszólítás esetén is csendháborító magatartás, más vendégek inzultálása, bűncselekmény elkövetése, szándékos rongálás). Ez a szerződés azonnali megszűnését vonja maga után, és a vendég(ek) kötelesek a vendégházat elhagyni, valamint pénz visszatérítésre nem tarhatnak igényt.
 13. Háziállatot nem tudunk fogadni. Megértésüket köszönjük!
 14. Amennyiben bármilyen indok miatt a vendégek előbb elhagyják a szálláshelyet, mint a lefoglalt időszak, nem áll módunkban pénzt visszatéríteni!
 15. A vendégházban a szobákban lévő berendezést csak a tulajdonos, szállásadó előzetes hozzájárulásával lehet átrendezni.
 16. Szobánként egy kulcsot biztosít a szállásadó. Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni. (Ez akaucióból levonásra kerül.)
 17. A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsot le kell adni a szállásadónak.
 18. A szállásadó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért.
 19. A vendégek által a nem rendeltetésszerű használattal okozott kár a vendégek részéről a szállásadónak közvetlenül megtérítendő.
 20. Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komolyabb károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a tulajdonosnak jelezni!
 21. Amennyiben a tartózkodás alatt  a vendégházzal, szobával kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a szállásadót. Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
 22. A szállásadó a közös helyiségek takarítását naponta végzi, 10:00-14:00 között.
 23. A szálláshelyen hagyott értékekért a szállásadó nem vállal felelősséget.
 24. Az épületben a dohányzás TILOS. A dohányzás csak a kijelölt helyeken megengedett (emeleten az erkélyen, földszinten az udvaron). Kérjük, hogy az elnyomott cigaretta csikkeket a kihelyezett hamuzókba tegyék!
 25. Kérjük, ügyeljenek a rendre és a tisztaságra!